14/8-2020Har du mærket roen sænke sig i sommerferien? Mærket hvordan du er blevet roligere og bare har trukket vejret dybere. Jeg fornemmede igen den langsomhed, som jeg syntes, var følgen af Corona nedlukningen, hvor meget stod stille. For mig er det en ro, der mærkes i hele kroppen og som jeg har brug for at finde ind i med jævne mellemrum.


Når jeg sætter farten ned, er omgivet af mindre støj og færre distraktioner bliver det lettere for mig at mærke, hvad jeg har lyst til, hvad der er godt for mig og hvem jeg er.


Jeg gætter på, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan og har oplevet det i sommerens løb. Både børn og voksne har brug for at kunne mærke sig selv for at kunne navigere i en verden, der går så stærkt og er så fyldt med gøremål og informationer som vores.


I mit arbejde mærker jeg også behovet for at sætte farten ned og skære noget af støjen fra. Vi har brug for den ro og for at finde ud af at skabe den, selv i en travl hverdag.


Når jeg underviser børn, er det, de elsker allermest at sove yogasøvn. Det sker tit, at jeg bliver spurgt, om ikke vi kan starte med yogasøvnen og at børnene lægger sig ned og bare har lyst til at falde ind i den ro, der er kendetegnende for yogasøvnen. Jeg har på fornemmelsen, at det samme gælder de voksne, men de er bare ikke helt så direkte som børnene, de voksne venter til, vi er færdige med at give udtryk for, at det var skønt at slappe af.


Når børn og voksne laver yoga sammen, er nærværet i fokus og efter leg, øvelser, massage og en masse andet, er det som om yogasøvnen omslutter både børn og voksne i en stund, der er gavnlig for både sjæl og krop. Børnene ligger ofte tæt op ad deres voksen, nogle gange ovenpå den voksne, hvor de kan mærke den voksnes hjerteslag og roen sænker sig som oftest over rummet med en kærlighed og beroligende energi. For mig er det magisk at være vidne til og jeg glædes hver evig eneste gang over det.


Jeg tror det er mere vigtigt end nogensinde, at vi finder plads til de åndehuller, der kan nære os og vores børn. Familieyoga er et af de åndehuller, et pusterum i hverdagen.


Kom med til familieyoga i efteråret - klik her.