hvad inspirerer dig?28/2-2021I går var jeg ude at gå tur med en veninde og vi kom forbi et træ, der i den grad mindede om mit indre billede af det hule træ fra Fyrtøjet. Straks poppede billeder af hunde med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn op og inden ret mange sekunder havde jeg tænkt tanken…. YOGA.


Sådan går det ofte. Jeg ser en dims, et billede eller som her, et træ og ganske hurtigt er det indlemmet i en historie til en (børne-)yogasession. Jeg synes, det er dybt fascinerende, hvordan de kreative processer arbejder. Hvordan ideer former sig og vokser sig store, hvis vi går med dem og (nogle gange) tør drømme og handle på dem.


Det kan være i små ting som nu f.eks. mit møde med det hule træ, der fører til at elementer fra eventyret popper op og vupti begynder en film at køre inde i hovedet på mig.

Det kan også være de større ting, de ideer der har volumen til at ændre livet for os, hvis vi tør tage dem til os og udforske dem. I bogen ”Big Magic” (hvis du ikke har læst den, så hermed en anbefaling) beskriver Elizabeth Gilbert hendes billede af, hvordan ideer hvirvler rundt blandt os (måske) lander i os, i et øjeblik, hvor vi er åbne og modtagelige. Jeg synes, det er en fantastisk beskrivelse og faktisk, som titlen antyder, magisk.


Jeg er ret vild med det øjeblik, hvor jeg mærker en ny ide forme sig, eller måske lande i mig. Efterhånden kender jeg min proces, jeg ved at nogle ideer lander og hvis jeg ikke handler ret prompte på dem, så går energien af dem (måske de tager videre til en anden, for nu at blive ved Elizabeth Gilberts teori).

Andre gange bliver de hængende og er insisterende i årevis, indtil jeg tager fat i dem og (når det er et issue) samler modet til at handle på dem.


Tilbage til træet fra i går. Jeg elsker at fortælle historier og at krydre dem med yoga og mens jeg så elementerne fra eventyret for mig, vidste jeg, at min næste undervisning var ved at falde på plads og det kommer med stor sandsynlighed til at handle om hunde med øjne så store som….


Hvilken ide går du med i dag?
Har du lyst til at blive inspireret til, hvordan du kan bruge yoga i din hverdag med børn?


Jeg holder bl.a kurser og pædagogiske dage om børneyoga i daginstitutioner, kun fantasien sætter grænser :-)


Skriv til mig info@rikkekobaek.dk og lad os snakke om, hvad jeg kan gøre for dig!