Dybt i mit hjerte....22/9 - 2020"Dybt i mit hjerte har jeg et lys, dybt i dit hjerte har du et lys, sammen er vi ét". Sådan siger vi altid i kor som afslutning på børne- og familieyoga. Ofte kan jeg se på børnene, at de tager det ind og mange smiler et lille smil.


I den forgangne uge, var der en pige på 3 år, der sagde, at der altså ikke var noget lys i hende. Det er et udsagn jeg har hørt i mange varianter. Lige fra "der er ikke ild i mig" over, "jeg kan ikke mærke det" og til et barn, der spurgte om man kunne brænde sig på det.

Det er tydeligt, at det for mange af de yngre børn bliver lidt abstrakt, det her med lyset, der brænder i hjertet.


Men tilbage til den 3 årige. Jeg sagde til hende, at for mig, handlede det om, at der var kærlighed i hendes hjerte og at det var kærligheden, der lyste. Hun mente nu stadig ikke, at der var lys i hendes hjerte.

Jeg forsikrede hende om, at det var der for det kunne jeg se, og så fortalte jeg hende og de andre piger, at jeg kunne se lyset i deres øjne. Det er nemlig dér kærlighedslyset kommer til udtryk.

Dét svar fik smilet frem på pigens ansigt og der fulgte en lille stund, hvor pigerne på holdet kiggede hinanden i øjnene og de smilede for dér, var lyset jo.


Episoden fik mig til at tænke over, hvor vigtigt det er, at vi lærer børn om kærligheden i deres hjerte. Jeg kom i tanke om en dreng, der for nogle år siden efter en yogatime i en børnehave sagde til mig, at " nogle gange er det som om, mit lys er gået ud".

Det var lige så jeg fik kuldegysninger. Jeg kendte ham og vidste, at han ikke altid havde det let. Da de andre børn var gået, fik vi en god snak om det svære og om lyset, der kunne føles slukket.

Han var 4 år dengang og han kendte til, og forstod, lyset i hjertet, både på de gode og de dårlige dage. Hans udsagn rørte mig dybt og jeg kan genkalde mig den fornemmelse jeg fik i kroppen, da han sagde det.


Det skaber magi at få øje på lyset i et andet menneskes øjne, at mærke sit eget lys og at se det spejlet i øjnene på en anden.


Prøv engang at lukke dine øjne, lægge hænderne over dit hjerte og mærk efter. Se om du kan mærke og måske se lyset og kærligheden i dit hjerte.

Og når du går videre ud i din dag, så læg mærke til lyset i øjnene på dem du møder. "Dybt i mit hjerte har jeg et lys. Dybt i dit hjerte har du et lys. Sammen er vi ét."


Lyst til at prøve yoga med børn?

Kontakt mig på 26742694 eller info@rikkekobaek.dk